Over ons

De filosofie van Restaurant Zheng

Cultuur

Bij Restaurant Zheng ga je niet alleen uiteten; je gaat op reis. Elke culinaire chapter wordt op authentieke wijze geserveerd in prachtig porselein servies. In een mysterieus ambiance met blauwe kleuren, handgesneden houten deuren, Chinese kunst en literatuur is het alsof je in gezelschap bent van de keizer terwijl je ondergedompeld wordt in een moment die al je zintuigen prikkelt.

Gezondheid

Gezondheid is de basis van de smaakcombinaties die in onze keuken ontstaan. Bij Restaurant Zheng laten we ons inspireren door Traditionele Chinese Geneeskunde en specifieke kruidencombinaties die niet alleen voor smaakexplosies zorgen, maar ook gezond zijn voor lichaam en geest. Te midden in de Prinsestraat van Den Haag brengen wij gezond uiteten gaan naar een nieuw niveau.

Thee-spijscombinaties

Restaurant Zheng is het eerste restaurant in Nederland waar unieke theesoorten worden gecombineerd met de gerechten. Ons team is getraind in het vinden van thee-spijscombinaties die voor een geheel nieuwe culinaire beleving zorgen. Ook hebben deze combinaties een positieve impact op de gezondheid. Ontdek bij ons de bijzondere wereld van thee en laat je verrassen met een nieuwe smaakbeleving.

MEER OVER ONZE

Culinaire Visie

Bij Restaurant Zheng zijn wij continue bezig met het opdoen van culinaire inspiratie, het verfijnen van smaken en combineren van ingrediënten met een verrassend smaakeffect. Hiermee geven we eer aan de eeuwenoude traditie van het Zheng-banket, wat aan de grondslag ligt van ons restaurant in Den Haag. In het keizerrijk China begon de dag na nieuwjaar het meest culinaire festijn die je maar kunt bedenken. De belangrijkste ambtenaren kwamen bijeen en genoten samen met de keizer van een banket, bestaande uit maar liefst 120 gerechten, ieder geserveerd in het mooiste servies. Ook de meest bijzondere theesoorten konden niet achterwege blijven tijdens deze culinaire samenkomst. 

Het was dan ook een echte eer om geselecteerd te worden als chefkok voor deze speciale gelegenheid. Jaren en vaak zelfs generaties aan ervaring nam een chefkok mee, om met volledige toewijding en passie voor de meest bijzondere creaties te zorgen, ook al was het maar voor één van de 120 gerechten. Werkelijk aan de meest kleine details werd volledige aandacht geschonken en niks werd onderschat. Deze toewijding en overtuiging dat elk component een bijzondere en gezonde toevoeging moet zijn binnen de smaakbeleving, staat centraal in onze culinaire visie.

Testimonials

Wat onze gasten zeggen

HET UNIEKE

Zheng Banquet Menu

 

Onder de leiding van topchef Han Ji hebben we een Zheng Banquet menu ontwikkeld, bestaande uit diverse chapters. Je ervaart een gastronomische reis waarin elke chapter bestaat uit één hoofdcomponent, en wordt aangevuld met drie of vier delicatessen. Alle combinaties zijn met een holistische kijk tot stand gekomen. Er is zorgvuldig nagedacht over onderlinge smaakcombinaties die voor één totaalbeleving zorgen, maar ook over de impact die deze gastronomische reis heeft op je lichaam en geest. Bij restaurant Zheng beschouwen we de leer van Traditionele Chinese Geneeskunde als een prachtige leidraad om gezond uiteten te gaan naar een nieuw niveau te brengen. Zo ook selecteert ons team bijpassende gezonde theesoorten voor elk chapter; uiteenlopend van theeën met rokerige en nootachtige aroma’s tot aan theesoorten met frisse bloemige smaken.  

Te midden in de Prinsestraat in Den Haag ben je bij ons restaurant aan het juiste adres om ondergedompeld te worden met een fine dining experience zoals nooit tevoren.